Functionele zooltherapie
De maatafname van de podologische zool gebeurt aan de hand van een 3D-scan. Je zool wordt volledig uitgetekend en achteraf uitgefreest en bijgewerkt. Bij het ontwerp van de zool wordt er gebaseerd op de resultaten van de ganganalyse en de voorafgaande metingen. Zodat jouw zool de optimale functies biedt die jij nodig hebt om je klachten te doen verdwijnen.
Advies
Bij het opstarten van nieuwe zolen is opbouwend dragen heel belangrijk. Begin de eerste dag met het dragen van je zolen tot maximum 2 uur. Bouw dit iedere dag langzamer op tot dat je deze na een week een volledige dag kan verdragen. Forceer dit niet en laat je lichaam zich aanpassen aan de zolen. Na 1 maand zouden de zolen comfortabel moeten aanvoelen. Na 6 weken wordt een gratis controle afspraak geplaatst om indien nodig aanpassingen aan te brengen. Uiteraard kan dit altijd vervroegd worden indien er zich een probleem voordoet.
Interessante weetjes
  • Jouw zolen functioneren het best bij het dragen van een goede schoen.
  • Zolen zijn gemaakt uit EVA-materiaal, dit materiaal is waterbestendig. Je reinigt deze het best met een vochtige doek en niet agressieve zeep.
  • Zorg bij het aankopen van nieuwe schoenen dat je jouw zolen meeneemt. Best beschikt de nieuwe schoen over een uitneembare binnenzool.
  • Haal op het einde van de dag je zolen uit de schoenen zodat deze wat kunnen verluchten. Dit zal de duurzaamheid en hygiĆ«ne van je zool bevorderen.
Maak een afspraak