Gang- en loopanalyse
Heb je last van een bepaalde blessure en je weet niet hoe het komt? Via de ganganalyse wordt er op zoek gegaan naar de oorzaak van je blessure of klacht. Hierbij wordt eerst een grondige anamnese afgenomen, overlopen we je schoenen en gaat er advies gegeven worden over de eigenschappen van een goede schoen.
Daarna wordt er een klinisch – en biomechanisch onderzoek uitgevoerd, hier wordt de spierlengte en spierkracht bekeken, wordt er gekeken of er verschillende asymmetrieën zijn zoals bvb bekkenkanteling, beenlengteverschil etc. Maar worden er ook verschillende metingen uitgevoerd. Bij deze metingen wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de verschillende gewrichten.
Na de verschillende testen wordt de druk van de voet tijdens het lopen en stappen gemeten. Hier wordt een statische en dynamische analyse uitgevoerd met behulp van de rs-scan die aangeeft hoe je uw voet plaatst tijdens de contactfase en waar de meeste druk plaatsvindt.
Als laatste wordt het stappen en lopen gefilmd op de loopband zodat er een perfecte analyse is van je stap– en looppatroon. Dit wordt dan achteraf op de computer geanalyseerd.
Voor het onderzoek wordt er gevraagd om een short, loop/sportschoenen, werkschoenen en vrijetijdsschoenen mee te brengen.
Maak een afspraak