Eelt verwijdering
Eelt verwijdering
Vilt techniek
Vilt techniek
Nagelbeugel
Nagelbeugel
Podologische voetbehandelingen
Podologische voetbehandeling is het behandelen van huid – en nagelaandoeningen. Zoals: ingegroeide teennagels, juist knippen van de nagels, verdikte nagels behandelen, overmatig eelt, likdoorns etc. Het is aangeraden om op regelmatige basis de podologische voetverzorging te laten gebeuren, zodat de klachten kunnen vermeden worden. Preventie is de beste vorm van genezen.
Vaak kan het zijn dat er voor de behandeling gebruik gemaakt wordt van verschillende technieken afhankelijk van de klacht. Bvb: bij een recidive ingegroeide teennagel wordt er gebruik gemaakt van een nagelbeugel om de groei van de nagel correct te begeleiden. Naast het behandelen van de klachten, zal er ook altijd gezocht worden naar de oorzaak.
Maar ook screening en preventie bij patiënten met diabetes is een belangrijke taak voor de podoloog. Je moet weten dat: Merendeel van de voetproblemen bij diabetes beginnen met een wonde ter hoogte van de voet. Indien geen goede verzorging/opvolging hiervan kan dit leiden tot amputatie. Vaak onstaat een wonde door abnormale druk gekoppeld met verminderde gevoeligheid en doorbloeding. Ter voorkoming of genezing van de wonden kan een op maat gemaakte ontlastende zool worden gemaakt. Ook andere hulpmiddelen zijn mogelijk zoals ontlastende vilt of silicone orthesen. Daarnaast is ook schoenadvies, educatie, screening en/of voetverzorging van groot belang.
Beschermende ‐ en corrigerende technieken:
  • Silicone therapie: beschermen of corrigeren van hamertenen, overliggende tenen, etc.
  • Vilttherapie: gemakkelijke tool om overdruk aan te pakken. Last van eksteroog of blaar? Dan gaan we dit ontlasten mbhv vilt.
  • Nagelbeugel: Bij een recidive ingegroeide teennagel kunnen we de groei van de nagel begeleiden zodat deze niet meer ingroeit.
  • Aanbouw nagel: bij een gedeeltelijke verwijdering van de nagelplaat kunnen we een stukje van de nagel aanbouwen om zo de groei van de nagel te begeleiden.
Maak een afspraak
Eelt verwijdering
Eelt verwijdering
Vilt techniek
Vilt techniek
Nagelbeugel
Nagelbeugel