Wat is podologie?
Podologie is een paramedisch beroep waarbij wij klachten ter hoogte van het onderste lidmaat behandelen. Dit gaat van rugklachten tot heup - , knie- , onderbeen- en voetklachten. Denk maar aan bvb: hielspoor, achillespeesklachten, voorvoetsklachten, overbelasting letsels, lopersknie, etc. Maar ook bij twijfel van een verkeerd stap- of looppatroon is een bezoekje bij de podoloog een aanrader.
Op basis van een grondige anamnese en schoenadvies gaan we een uitgebreid biomechanisch onderzoek doen en een ganganalyse waarbij we de oorzaak van de klachten gaan achterhalen. Naast deze functionele problemen thv het bewegingsapparaat doen wij ook instrumentele behandeling, dit is een podologische behandeling van huid- en nagelklachten, zoals ingegroeide teennagel, likdoorn, overmatige eelt, kalk/schimmelnagels etc. Hierbij kan het zijn voor de behandeling van de klacht dat we beschermende of corrigerende technieken gaan toepassen om de oorzaak van het probleem aan te pakken.
Zowel kinderen, volwassenen, sporters als ouderen kunnen bij ons terecht. Maar zeker ook diabetes en reumapatiënten. Waarbij preventie, onderhoud en controle van de voeten van uiterst groot belang is.
Je volledige lichaam steunt op je voeten, GEZONDE voeten zorgen voor een gezond lichaam en een gezonde geest.
Maak een afspraak
Behandelingen
Gang- en loopanalyse
Heb je last van een bepaalde blessure en je weet niet hoe het komt? Via de ganganalyse gaan we op zoek naar de oorzaak van je blessure of klacht. Afhankelijk van de resultaten van het onderzoek wordt schoenadvies gegeven en eventuele opstart van zooltherapie. Indien nodig kan er doorverwezen worden.
Lees meer
Functionele zooltherapie
De maatafname van de podologische zool gebeurd aan de hand van een 3D-scan. Je zool wordt volledig uitgetekend en achteraf uitgefreest en bijgewerkt. Op basis van de resultaten van de ganganalyse wordt de zool ontworpen. Volledige proces loopt door mijn handen.
Lees meer
Podologische voetbehandelingen
Podologische voetverzorging is het behandelen van huid – en nagelaandoeningen. Zoals: ingegroeide teennagels, juist knippen van de nagels, verdikte nagels behandelen, overmatig eelt, likdoorns etc.
Lees meer